donderdag 28 maart 2013

Imperfectie

Ik heb nog eens een peervriendelijk Japannertje gemaakt en om jullie het resultaat te showen heb ik een paar keer staan glimlachen naar mijn fototoestel op de strijkplank.
Ik moet nog investeren in een grote spiegel op een neutrale plaats.




Op de laatste foto glimlach ik niet meer, want van zo dicht bij zie je de naad in de kraag, die achteraan had moeten zitten. Ik ben er het type niet voor om die kraag nu helemaal los te tornen en ze er op de juiste manier weer aan te zetten. Laten we mij een imperfectionist noemen. Maar daarom vind ik het nog niet leuk natuurlijk, ik had liever gehad dat ik ze er gewoon van bij het begin goed had aangezet. Dat zie je aan mijn blik op de foto.

Er zit geen rits of knoop aan dit patroon, wat vaak het geval is bij die Japanse patronen. Ik vind dat echt slim gezien: de jurk is snel gemaakt en daarna is ze ook steeds weer snel aan en uit.
De mouwen werkte ik af met zwarte boordstof, in plaats van een rekker door een tunneltje zoals het boekje suggereerde.

De wollen stof komt van bij de Strik en ik denk niet dat het echte wol is. Het boekje kocht ik op amazon.fr.
Ik wil nu alleen nog haar zoals het meisje op de foto.
 




 


10 opmerkingen:

 1. Steek in de kraag op de plaats van de naad een retro-broche en je ziet het niet meer!
  Mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om een keer zo'n japans jurkje te zien !!! Heb zelf het boek "jolies robes toutes simple", maar heb nog niet de moed gehad om eraan te beginnen. Heb pas kort geleden mijn eerste stappen op het gebied van zelfmaakmode gezet !! :o)!!!

  Het idee van de dame voor mij is een goeie. Je zou ook van dezelfde stof een grote stofknoop kunnen maken en die erop naaien, zodat het net lijkt of daar een sluiting zit ?!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kastjes! (foei, gij maar staan poseren en het enige wat ik zie zijn die kastjes)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben teruggescrold voor de kastjes, want ik kon enkel denken: 'alleen smalle mensen zoals gij kunnen zo'n kleedje aan' en ook: 'imperfecties zijn tof'.
   Maar uw kastjes, die zijn prachtig!

   Verwijderen
 4. mooi! om te onthouden ook, want ondergetekende gaat ook als peer door het leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het heel geslaagd, mijn lief zou het te wijd vinden. Dus toch maar eens kijken voor ik er zelf aan begin, het boekje ligt hier namelijk ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Datzelfde jurkje ligt hier al maanden half-afgewerkt ergens in een hoekje gesmeten :).
  Maar bij u is dat zo schoon, en bij mij was dat echt giga-groot. Ik kon daar echt drie keer in, en dat was ook niet meer flatterend, had ik het gevoel. Waardoor ik er begon aan te prutsen en het precies helemaal om zeep was :).
  Misschien kan ik het nog redden met boordstof aan de mouwen, want dit vind ik alvast een leuk ideetje!

  Samengevat: bij jou is t echt tof!
  Nu bij mij nog :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan daar ook drie keer in hoor, maar als ik het dan aanheb, valt het nog ok. Voor zover ik kan opmaken uit online op de vangen flarden ben jij ook een peer met lange benen, dus ik zou zeggen: afwerken! Het ziet er niet alleen uit als een slaapkleedje, het voelt ook zo, supercomfortabel.

   Verwijderen
 7. There's a chance you're eligible to get a $1,000 Amazon Gift Card.

  BeantwoordenVerwijderen