dinsdag 19 maart 2013

Een zwak voor zwak

De vriendin van mijn vriendin kreeg een naaiboek cadeau van haar vriendin. Voor alle duidelijkheid: alle vriendinnen waarvan sprake zijn naaisters. Vriendin na vriendin werd koud noch warm van het boek en na een doorgeefronde belandde het bij mij. Zelf was ik ook niet bepaald enthousiast: de stoffenkeuze, de styling en de foto's waren allemaal niet mijn ding.
Maar ik heb een zwak voor zwak. Je zal maar eens een boek zijn dat niemand wil!
Ik ben dus toch aan de slag gegaan met "Zelfgemaakte kleertjes voor elke gelegenheid" (de titel mocht ook nog bij het lijstje 'niet mijn ding') van Catharine Deweerdt en er staan echt heel leuke jurken in. De modellen zijn eenvoudig, de patronen zijn mét naad (altijd een plus voor luie naaisters) en de werkwijze wordt heel duidelijk uitgelegd.


Mijn machine is een ongelooflijke klungel in knoopsgaten maken, waardoor jurken altijd lang blijven liggen tot ik ergens bij een vriendin met meer geluk en een chiquere machine een paar gaatjes mag stikken.
Maar deze 'Lena' is toch afgeraakt en zoals je ziet al volop in gebruik:

 
 
 
Toen ik de stof zag liggen bij Van Leuven dacht ik: Oh, een Fins dennenwoud, mooi! De tijd van het jaar, namelijk kerstperiode en de Scandivanische Week op Canvas nog niet zo lang voorbij, pleit in mijn voordeel.
Terwijl het jurkje lag te wachten op knoopsgaten, verschenen her en der blogposts waaruit bleek dat iedereen, werkelijk iedereen had gezien dat Michael Miller vlagjes had bedoeld.
 
Niets is wat het lijkt.

14 opmerkingen:

 1. Da's idd een schoon jurkje. En precies wel een ok pasvorm.
  Ik vind jouw Finse versie van de stof goed gespot!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Lena is inderdaad een mooike! Of toch zeker in jouw versie! Liever vlagjes die dennen werden, dan konijnen op hun kop of zoiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet gek op dat boek?! Ik ben stapel op dat boek! Zo'n super modellekes dat daar in staan! 'k heb er al twee van gemaakt, en ik ben van plan om ze allemaal te maken. Soms moet je verder kijken dan de stofkeuze eh ;) En ja, die titel...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Acht wat, vlagjes of dennenwouden,
  allebei even feestelijk en mooi!

  (En wat moest ik lachen met je peer-post!
  De universele vrouwenproblematiek!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uw Finse versie heeft anders weinig truttigheid. Zeker met die botten eronder waan ik mij op een boerderijtje in het dennenwoud :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een ontzettend leuk blog!
  Igna uit Amsterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het boek ook en ben er toch ook content van, heb nog niet de moed gehad om er iets uit te naaien, maar de lente is (bijna) in het land, dan gaan de naaikriebels meestal ook terug van start :-)
  Heel mooi jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind jouw jurk geweldig mooi! En als ik de print bij jou zie geloof ik ook eerder dat het bomen zijn. Kwestie van knippen zeker?
  Mooie snit, mooie kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schoon!
  Mijn eerste gedacht was ook niet direct 'vlaggen' hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Amai, mooi hoor! Mijn voorkeur gaat nu ook uit naar de Finse bossen ipv de vlagjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. net toevallig op je blog gestrand... deze jurk vind ik super. Ik zie er mijn dochter al in paraderen. Wat er allemaal niet in een 'niet-mijn-ding-boek' kan staan. Veel succes met het bloggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toch wel een echt mooi kleedje, nu ik nog eens terugkijk.
  Wel jammer dat de vriendin van de vriendin die een naaiboek kreeg van de vriendin van de vriendin die dat boek kreeg, haar boek niet terugvindt. De buurvrouw, zeg maar (schaamrood op de wangen). Ver kan het niet zijn, maar dus echt niet-te-vinden he!

  BeantwoordenVerwijderen