vrijdag 10 februari 2012

wanneer komt de fee?

Ik lees ze graag, de berichtjes over onderzoeken die mijn gebreken tot deugd verheffen. Maar ze troosten niet. Er mogen nog honderd professoren beweren dat wanorde de creativiteit bevordert en dat nonchalante mensen flexibeler zijn en dat nietsdoen nuttig is, ik vind het niet fijn een luie sloddervos te zijn. Als dat feetje eindelijk komt en ik mag één wens doen, dan word ik een neurotische kuiszieke controlefreak (en als ik drie wensen mag doen: met rechte tanden en dik krullend haar).

Vorige week sprong ik snel in de Brico binnen voor een potje bordverf. Sindsdien bracht ik kinderen van en naar school, laadde ik de auto in en uit met eten of eigen schoolmateriaal, waarbij het potje verf in de koffer lustig heen en weer rolde of braaf in een hoekje bleef zitten. Ik zag er het nut niet van in de verf uit de auto te halen zolang ik ze niet nodig had.
Auto-kast, kast-werktafel: twee bewegingen.
Auto-werktafel: één beweging.

Daarnet wilde ik mijn Creatief Project beginnen, liep op mijn pantoffels naar de auto en nam het blik in mijn handen, waarbij ik bijna vrieswonden opliep. Toen kwam het ineens bij me op dat het de hele week wel erg koud was geweest. Dat het gevroren had, dat het de hele week zelfs niet niet gevroren had.

En nu vraag ik me af hoe lang het duurt voor een liter vastgevroren bordverf is ontdooid, en hoe de ontdooide verf er dan uit ziet. Ik vind geen aanwijzingen op het potje.

5 opmerkingen:

 1. Lol, gieren van het lachen!!
  Hopelijk komt het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Héhé, dat zou mij ook overkomen!
  Lap seg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. was bij mij vorige week ook bijna gebeurd, maar ik heb er wel aan gedacht dat het vroor :) Vrijdag dan weer wél de bak bier in de koffer vergeten, en die was wél bevroren :s

  BeantwoordenVerwijderen