woensdag 20 juni 2012

Beauty is in the eye of the beholder

Happy Homemade was de titel, maar dat was maar één reden waarom ik het boekje kocht. Die Japannertjes zijn min of meer allemaal hetzelfde gebouwd (althans die in de boekjes toch), namelijk met een bescheiden boezem en een dikke poep. Dat laatste is slechts een vermoeden, gebaseerd op de modellen van de jurken die ze maken: allemaal eerder flatterend voor de Peer. En inderdaad, ondergetekende is ook een Peer, of een Japans Model, zoals je wil. Ik ben ooit begonnen als Zuil, maar als je bij elke zwangerschap onderaan bijkomt en vervolgens bovenaan afvalt, dan eindig je dus als een Peer. Op zich is dat geen probleem, als je maar de juiste naaiboekjes gebruikt.
Ik besloot te gaan voor model C. Het patroon leek simpel en het meisje tevreden.


Het patroon bleek inderdaad simpel - ik moest nog wel 15 cm toevoegen onderaan, want mijn gestalte heb ik dan weer niet gemeen met die Japannertjes. Maar dit meisje was niet zo tevreden. Ik vond het maar een veredelde schort en durfde er een hele tijd niet mee buitenkomen. Ik durfde er zelfs niet over bloggen.
Tot ik er op een dappere dag toch de straat mee opging en meteen de vraag kreeg waar ik dat leuke jurkje gekocht had. En ik was ook verkocht.



En nog ter info: het stofje komt uit een schattenkamer ergens op de West-Kaap en kostte 2 euro de meter!

dinsdag 19 juni 2012

liefde maakt mild


Ik vermoed dat Meneer Schaap hetzelfde voelt, maar dan voor mij.

zondag 10 juni 2012

De kat heet Sofie

Het patroon komt uit dit boekje dat ik in Franse vertaling kocht op amazon.fr.
De stof komt uit Ikea.
De beoogde stijl komt uit dit prachtige winkeltje waar het onbetaalbare Marimekko verkocht wordt.
Het meisje kwam uit mijn buik zo'n acht jaar geleden en wil het kleedje niet dragen omdat ze niet houdt van wit en zwart.
Aan een oplossing wordt gewerkt.